Amazon, bilindiği üzere menşei Amerika olan çok uluslu bir teknoloji şirketidir. 1994 yılında kitap satılan çevrimiçi bir pazar olarak Cadabra adıyla ortaya çıkan Amazon günümüzde dünyanın en büyük perakendecisi haline geldi. Site; elektronik eşyalar, video oyunları, mücevher, yiyecek, mobilya, oyuncak, giyim ve akla gelebilecek hemen her ürünü bünyesinde barındırıyor. Şirket aynı zamanda kendi elektronik ürünlerini (Kindle gibi) üretip satıyor ve bulut altyapı hizmetleri sunuyor.
Dünyadaki en büyük beş şirketten biri olarak bilinen Amazon’un popülerliği de sürekli artarak devam ediyor. Amazon’un ülkemize gelmesi ve aktif olarak kullanılmaya başlamasıyla birlikte e-ticaret ile ilgilenenler için yepyeni bir pazar açılmış oldu. Bu sebeple de ‘‘Amazon’da satış yapmak için gerekenler neler? sorusu arama motorlarında en çok aranan konular listesine girdi. Amazon’da Ürün Nasıl Satılır? Amazon’da satış yapmak aslında oldukça kolay. Öncelikle bir şirketinizin ve vergi levhanızın olması gerekiyor. Ardından, Amazon satış yapma şartları ve kurallarını detaylıca okumanız yeterli oluyor. Web sitesinde satış yapabileceğiniz kategorilerin listesine ulaşarak satışını yapmak istediğiniz ürün ya da ürünlerin, bu kategorilerin birine dâhil olduğundan emin olup, satıcı hesabını açabilirsiniz.
Geçerli ve süresi dolmamış bir kredi kartı Telefon numarası Firma kayıt bilgileri (Şirket türü, şirket sicil numarası, şirket vergi numarası ve kayıtlı iş adresi) Birincil irtibat kişi bilgileri (Geçerli bir pasaport ya da kimlik belgesi) Banka hesap bilgileri Amazon’da satış ortaklığı alabilmeniz için ihtiyacınız olacak belgeler bunlar. Bu bilgileri temin edip daha sonra site üzerinden satıcı kimlik doğrulamasını gerçekleştirdikten sonra satışa başlayabilirsiniz. Bunun için ise: Açmış olduğunuz mağazada ürününüzü envanterinize ekleyin. Ürününüz için uygun olan kategori ve anahtar kelimeleri seçin. Doğru anahtar kelimeleri seçmek ürününüzün aramalarda çıkma olasılığını arttıracaktır. Ürününüz satıldığında gerekli bilgilendirmeler e-posta yoluyla size iletilir. Bu noktada seçtiğiniz yöntemle ürünün kargolamasını yapmanız gerekir. Ürün alıcıya ulaştığında Amazon, eğer varsa komisyonu aldıktan sonra ödemeyi hesabınıza yatırır. Amazon’da Satış Yapma Maliyeti Nedir? Amazon’da satıcı olma konusunda önünüzde iki farklı yol bulunuyor. Profesyonel hesap ya da bireysel hesap açmayı seçebilirsiniz. Profesyonel hesabı seçerseniz aylık 99 TL ödeyerek Amazon’un sunduğu raporlama gibi özel ayrıcalıklardan faydalanabilir ve çok daha fazla ürün yükleyebilirsiniz.
Bireysel hesapta ise herhangi bir aylık ücret ödemezsiniz fakat Amazon sattığınız ürün üzerinden sizden komisyon alır. Profesyonel hesapta sunulan ayrıcalıklardan da faydalanamazsınız. Bu sebeplerden dolayı bireysel hesap türünün e-ticaret işi yapmak isteyenler için pek uygun olduğu söylenemez.
Amazon Üzerinden Satış Yapmanın Avantajları Nelerdir? Amazon’da ürün satmak için ne yapmalıyım? sorusunun cevabını öğrendikten sonra bu platformu kullanmanın avantajlarının ne olduğunu düşünebilirsiniz.
Amazon üzerinden satışa başladıktan sonra Amazon’un içinde bulunan Amazon Seller Central panelinden siparişlerinizi yönetebilir, raporlarınıza ulaşabilirsiniz. Kargo konusunda da Amazon satış ortaklarına farklı seçenekler sunar. Kargo ve iade süreçleri ile ilgilenmek istemiyorsanız Amazon’a belli bir komisyon ödeyerek bunları devredebilirsiniz. Bu süreçlerle kendiniz ilgilenmek istediğiniz zaman da Amazon’a herhangi bir ödeme yapmadan sorumluluğu kendi üstünüze almanız mümkün.
Amazon küresel pazarda e-ticaret konusunda bir lider konumundadır. Bu nedenle burada mağaza açıp satış yapmaya başladığınız zaman, istediğiniz hedef kitleye ulaşma olasılığınız çok fazla artar. Arama motorlarındaki üstünlüğünün yanı sıra kendi içindeki reklam verme özelliklerinden faydalanarak mağazanızın görünürlüğünü de satışlarınızı da arttırmanız mümkün. İade konusundaki esnek politikaları ve sağlam altyapısıyla gelen gizlilik güvencesi de Amazon’un müşteri gözünde güvenirliğini son derece arttırır ve onları kendisine çeker. Aynı zamanda Amazon’un komisyon oranları sunduğu hizmet göz önüne alındığında diğer pazarlara göre makul olduğu söylenebilir. Amazon'da Ürün Satmaya Nerden Başlamalıyım? Sizler de Amazon’da ürün satmak için gerekli olan şirket kuruluş işlemleri hakkında bilgi almak isterseniz, işe uzman ekibiyle size her anlamda destek verecek olan Synergia’nın Dijital Şirket Paketini inceleyerek başlayabilirsiniz.