Synergia Facebook
SYNERGIA   I   MOVE FORWARD TOGETHER

 
Loading...

Estonya'da Şirket Kurma Maliyeti ve Vergilendirme

Defne Mina Tan

Defne Mina Tan
2024-04-18 22:05:23  1044

Estonya'da Şirket Kurma Maliyeti ve Vergilendirme

Son yıllarda iş kurma ve vergilendirme konusunda girişimciler için cazip bir merkez haline gelen Estonya'da şirket kurma maliyetleri rekabetçi olup, vergilendirme politikaları da işletmeler için avantajlar sunuyor. Bu makalede Estonya'da şirket kurma maliyetleri ve vergilendirme konusunda detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Estonya'da bir şirket kurmanın maliyetleri, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilirken, temel olarak şirket kurma maliyetleri şunları içeriyor;

  • Tescil Ücretleri: Şirketin Ticaret Siciline kaydedilmesi için ödenen ücretlerdir. Bu ücret, şirket türüne ve sermayesine göre değişiklik gösterebilir.
  • Danışmanlık Ücretleri: İş kurma sürecinde danışmanlık hizmeti almak isteyebilirsiniz. Danışmanlık ücretleri, işletmenin ihtiyaçlarına ve danışmanın uzmanlığına bağlı olarak değişebilir.
  • Noter Ücretleri: Bazı belgelerin noter onayı gerekebilir ve bu nedenle noter ücretleri de şirket kurma maliyetlerine dahil edilmelidir.
  • Ticaret Sicili Harçları: Şirketin Ticaret Siciline kaydedilmesi için ödenen harçlardır. Bu harçlar, şirketin sermayesi ve diğer faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
  • Mali Müşavir Ücreti: Türkiye’de olduğu gibi Estonya’da da şirketinizin aylık ve yıllık vergi beyanları için bir Mali Müşavir ile çalışmak zorundasınız. Bu ücret, mali müşavirlik hizmetinizi aldığınız kişi ya da kurumlara göre değişiklik gösterebilir.

Bu maliyetler, diğer Avrupa ülkelerine kıyasla oldukça ekonomik olduğundan ötürü girişimciler ve Avrupa Birliği üyesi olan bir ülkede şirket kurarak yurt dışı pazarına açılmak isteyen iş insanları için Estonya’nın oldukça avantajlı bir seçenek olduğunu söylemek mümkün. 

Estonya'da Vergilendirme

Estonya'da vergi sistemi, işletmelere çeşitli avantajlar sunuyor. Bu kapsamda bazı önemli noktalar;

  • Kurumsal Gelir Vergisi: Estonya'da kurumsal gelir vergisi oranı %20'dir. Ancak, Estonya'nın benzersiz bir "kurumlar vergisi sistemi" vardır. Şirketler, elde ettikleri kârları vergilendirmek yerine, kâr dağıtımı sırasında %20 oranında kurumlar vergisi öderler. Eğer kâr dağıtımı yapmazsanız kurumsal gelir vergisi de ödemezsiniz. Bu model elde edilen kârın şirket içinde kalıp şirketin büyümesi için harcanması için bizlere önemli bir fırsat sunar.
  • Kişisel Gelir Vergisi: Estonya'da kişisel gelir vergisi oranları gelir düzeyine göre değişmekle birlikte, genellikle %20 civarındadır.
  • Katma Değer Vergisi (KDV): Estonya'da standart KDV oranı %20'dir. İstisnalar olmakla birlikte birtakım ürün ve hizmetler için düşük KDV oranları veya muafiyetler uygulanabilirken, uluslararası satışlarda KDV uygulaması yoktur veya ödenen vergi iade alınabilmektedir. 

Estonya’da Şirketiniz için Banka Hesabı Açılması

Bu süreç Estonya’da şirket kurmak isteyen girişimcilerin en çok sıkıntı yaşadığı süreçlerden biri diyebiliriz çünkü istisnalar olsa da Estonya’da yabancılar tarafından kurulmuş şirketlerin, Estonya Bankalarında hesap açılmasına izin verilmiyor. Bu noktada Synergia olarak sizler için biz devreye giriyor ve süreci kolaylaştırıyoruz. 

Estonya dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde şirket kuruluş hizmetleri sunuyor, yıllardır edindiğimiz birikimlerle şirket kuruluş süreci ve sonrasında gereken ek hizmetler konusunda da sizlere daima destek oluyoruz.

Bu konuda size destek olabilecek güvenilir ve deneyimli bir partner arıyorsanız Estonya Şirket Kuruluşu için hazırlanmış web sitemizdeki formu doldurun, uzmanlarımız sizi arasın ve maliyetlendirme üzerine çalışıp sizin için en uygun yol haritasını belirlesinler. Evinizde otururken Estonya’da Şirket Kurmak ve işinizi kolayca yurt dışı pazarına taşımak mümkün! 

Estonya dahil dünyanın birçok ülkesinde ofisleri bulunan Synergia Estonya’da şirket kurma ve diğer ek hizmetler konusunda da yanınızda. Estonya şirket kuruluşu için hazırlanmış web sitesindeki formu doldurun, uzmanlarımız sizi arasın ve sizin için en uygun yol haritası ve maliyetlendirme üzerine çalışıp belirlesinler. Oturduğunuz yerden Estonya’da şirket kuruluşunuz gerçekleşsin. Siz işinizi kolayca yurtdışı pazarlara taşıyın.

Synergia